luni, 19 aprilie 2010

plimbare, pix, peripetii...

dimineata de sambata insorita, eu si prietena mea, ne-am luat si-am iesit la plimbare cu masina in afara orasul.

toate bune si frumoase, pana cand, ne-am oprit in camp sa culegem flori (dansa tigancii si kestia porcului :)) si masina, draga de ea, un tico mic si galben, s-o incapatanat si nici mangaiat nu o vrut s-o ia din loc! si, sa nu zic, ca dupa soarela ala fain, in fatza caruia ma dezbracasem ca sa ma bronzez, s-o pus o vijelie de numa', ne-am baricadat imediat in masina, dar asa tare sufla vantul, ca simteam ca ia masina pe sus...

no, stat si cautat pe la motorul masinii, si prietena mea o descoperit problema: la motorul masinii, benzina, trece dintr-o parte in alta a motorului, printr-un filtru de plastic, mic cat un pahar de unica folosinta...trebuia inlocuit acest filtru, dar de unde unul nou in mijlocul campului...s-a gandit ea cu mintea ei de olteanca isteata, si o inlocuit filtrul de benzina cu un pix!
da, un pix! astfel, benzina trecea prin pix si masina a pornit :) da, chiar a functionat! am ajuns sa mergem cu o masina a carui motor functiona multumita unui simplu pix! un pix folosit cu cap!

am ajuns astfel inapoi in oras,tefere si nevatamate :)
asa ca, doamnelor si domnilor, sa aveti mereu la voi un pix, ca nu se stie cand ramaneti in pana de diverse :P

2 comentarii:

B85CSP spunea...

Super oltencele astea! Am şi eu o prietenă din Oltenia Saudită, cum îmi place mie să-i tachinez locul de baştină, şi nu conteneşte să mă uimească deşi ne ştim de mulţi ani :)

contesa spunea...

Oltenia Saudita :)) asta o s-o tin minte